Vrije trap Calhanoglu betekent eerste nederlaag Di Matteo

Reacties

Uitgerekend tegen Schalke 04 en Klaas-Jan Huntelaar heeft Bayer Leverkusen na drie gelijke spelen op rij weer eens gewonnen: 1-0. De 31-jarige Oranje-international kwam er in de BayArena niet aan te pas, waardoor Roberto Di Matteo zijn eerste verliespartij als trainer van Schalke moest slikken.

Vrije trap Calhanoglu betekent eerste nederlaag Di Matteo

Huntelaar was de laatste weken met grote regelmaat trefzeker geweest voor Die Königsblauen. Niet alleen scoorde hij in de laatste twee competitieduels met 1899 Hoffenheim (1-2) en Hertha BSC (2-0), ook was hij in de Champions League-duels met NK Maribor (1-1) en Sporting Lissabon (4-3) belangrijk. Voor de vijfde keer op rij scoren zat er op bezoek bij Leverkusen echter niet in.

De zeldzame keren dat Huntelaar door zijn ploeggenoten in stelling werd gebracht, grepen de verdedigers van Die Werkself adequaat in. Omdat aan de andere kant Hakan Calhanoglu (foto) uit een vrije trap de bal wél schitterend in de winkelhaak schoot, boekte Leverkusen een zeer verdiende overwinning; de eerste in de Bundesliga sinds 24 september (1-0 tegen FC Augsburg).

Hoewel Leverkusen-verdediger Tin Jedvaj vijf minuten voor tijd nog rood kreeg voor een tackle van achteren op Jan Kirchhoff, was de vierde officiële treffer van het seizoen van Calhanoglu genoeg om Schalke de vierde uitnederlaag van het seizoen toe te dienen. Het verschil op de ranglijst tussen beide teams bedraagt vijf punten, maar Leverkusen staat als nummer vier wel acht plaatsen hoger dan Schalke.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.