Vreman kent de weg die MVV wil bewandelen als geen ander

Reacties

De Graafschap begon vorig seizoen nog als underdog aan de nacompetitie, nu zijn de rollen omgedraaid. Trainer Jan Vreman wil dat zijn spelers van hun eigen kracht uitgaan, te beginnen vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht.

Vreman kent de weg die MVV wil bewandelen als geen ander

De Superboeren versloegen een jaar geleden achtereenvolgens Almere City FC, Go Ahead Eagles en FC Volendam om zo beslag te leggen op een ticket voor de Eredivisie. Dat terwijl De Graafschap in de Jupiler League als zesde was geëindigd. Nu treft de ploeg van Vreman nummer tien MVV.

'Vorig jaar hebben wij het gedaan vanuit die positie', zegt de trainer op de clubsite. 'Dan weet je wat er kan gebeuren. Maar wat wij moeten doen, is gewoon ons eigen ding doen. Dat hebben we het hele jaar gedaan. Van onze eigen kracht uitgaan en zo ga je ook de nacompetitie in.'

Robin Pröpper keert bij De Graafschap na een schorsing terug in de basis, terwijl Cas Peters niet start. 'Youssef El Jebli blijft staan. Ik dat dat Youssef het goed heeft ingevuld tegen Ajax (1-1, red.). Ik vond dat heel verfrissend, er ging veel dreiging vanuit.' Dean Koolhof is vanwege een liesblessure niet inzetbaar. Piotr Parzyszek mist de eerste ontmoeting met MVV door een voetkwetsuur.

Vreman zag MVV drie keer spelen en weet wat hij kan verwachten. 'MVV is een collectief met veel voetballend vermogen op het middenveld, zodoende heeft het Volendam verslagen. Het is absoluut een elftal dat wat kan. Wij gaan er in ieder geval heel veel energie in stoppen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.