Vrees Klopp komt uit: spoeling Liverpool begint akelig dun te worden

Reacties

Het lijkt er sterk op dat de toch al overvolle ziekenboeg van Liverpool weer met een speler wordt uitgebreid. James Milner viel zondag in het FA Cup-duel met Everton al vroeg geblesseerd uit en manager Jürgen Klopp vreest dat het om een serieuze blessure gaat.

Vrees Klopp komt uit: spoeling Liverpool begint akelig dun te worden
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 0
Everton
Everton

En dat kan Klopp er eigenlijk niet bij hebben. In aanloop naar de Merseyside Derby constateerde de Liverpool-manager tot zijn eigen treurnis al dat hij nog maar twaalf fitte veldspelers in de A-selectie heeft, nadat Naby Keïta geblesseerd was uitgevallen in het competitieduel van afgelopen donderdag met Sheffield United. Nu is met Milner weer een middenvelder weggevallen. Bovendien kan de reserve-captain in nood ook nog uit de voeten als back.

Op die positie draafde Milner zondag ook op, omdat Andy Robertson zoals zoveel basisspelers rust kreeg na de drukke feestdagenperiode. Van de spelers die tegen Sheffield ook al speelden, was Milner samen met Joe Gomez de enige die weer aan de aftrap verscheen. 'En een van hen raakte geblesseerd', zag Klopp zijn vrees uitkomen. 'Dat is de reden dat veel managers zoveel wisselen. Het heeft niks te maken met de beker, maar met de timing.'

Klopp weet nog niet hoe lang Milner aan de kant zal staan. De medische staf van Liverpool moet de 34-jarige routinier nog onderzoeken. 'Maar hij heeft pijn, dat zegt mij dat het een serieuze blessure is. Het is een spier', aldus de manager van Liverpool, dat aanstaande zaterdag in de Premier League op bezoek gaat bij Tottenham Hotspur. Het weekend daarna staat op Anfield de kraker tegen Manchester United op het programma.

Aan de vooravond van die twee competitieduels is de selectie van Liverpool dus verre van fit. Behalve Milner en Keïta kampen ook verdedigers Nathaniel Clyne, Dejan Lovren en Joël Matip, middenvelder Fabinho en vleugelaanvaller Xherdan Shaqiri met blessures. Vooral achterin en op het middenveld is de spoeling daardoor akelig  dun aan het worden, al toonde de derby tegen Everton aan dat Klopp zijn jeugdspelers prima kan inpassen.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.