Vraagtekens rond toekomst en Molde-contract van Solskjaer

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer zwaait sinds december de scepter als interim-manager van Manchester United. De coach denkt zelf dat hij zonder problemen een meerjarig contract kan tekenen in Engeland, maar daar kijkt men in Noorwegen toch anders tegenaan. Molde FK claimt dat Solskjaer terug wordt verwacht bij de club.

Vraagtekens rond toekomst en Molde-contract van Solskjaer

Begin december liet de Noorse topclub nog weten dat trainer Solskjaer een nieuw contract had gesigneerd. Toen de trainer twee weken later de wijk nam naar Manchester United haastte Molde zich te zeggen dat ze Solskjaer slechts 'uitleenden' aan de Engelsen. Ook gaf de club aan dat ze Solskjaer op termijn weer terug verwachtten in de Rozenstad.

Zelf denkt Solskjaer daar anders over. Zijn contract in Noorwegen liep naar eigen zeggen tot eind december 2018, het moment waarop de competitie ten einde liep. Een nieuwe verbintenis is nooit op tafel gekomen, zegt de interim-coach van United stellig.

Maandag vroegen Noorse verslaggevers aan Solskjaer wanneer hij denkt terug te keren bij Molde FK. 'Dan zou ik daar een nieuw contract moeten tekenen', was zijn veelzeggende reactie. 'Ik weet niet precies hoe het in elkaar zit. Ik meen dat het contract afgelopen is en dat ik nu alleen een contract heb bij Manchester United.'

In zijn vaderland is men er zeker van dat Solskjaer contractueel nog deel uitmaakt van Molde FK. Directeur Oystein Neerland zegt dat de trainer in december een nieuw contract tekende. 'Voor drie jaar, tot het einde van het seizoen 2021. Daarna nam Ole Gunnar het op interim-basis over bij Manchester United. Die rol vervult hij tot de zomer.'

'Ole Gunnar is op dit moment werknemer van Manchester United en keert na dit seizoen terug bij Molde FK', aldus Neerland. Mochten de Engelsen overgaan tot een vaste aanstelling van hun populaire interim-coach, dan moet de club dus de portemonnee trekken. Volgens de BBC is dat geen groot obstakel: Solskjaers contract afkopen kost United 1,7 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.