Vraagtekens blijven Strootman achtervolgen na rentree

Reacties

Dolblij was Kevin Strootman toen hij op 21 februari van dit jaar zijn rentree maakte in de hoofdmacht van AS Roma. Sinds die invalbeurt kreeg hij nog welgeteld één minuut speeltijd en dat roept de vraag op hoe de middenvelder er nu eigenlijk écht voor staat.

Vraagtekens blijven Strootman achtervolgen na rentree

'Ik voel me nu weer een voetballer', jubelde Strootman na zijn invalbeurt van twaalf minuten tegen Palermo (5-0 winst AS Roma. De ex-speler van Sparta Rotterdam, FC Utrecht en PSV leek helemaal terug van weggeweest. Hij werd zelfs al direct weer in verband gebracht met het Nederlands elftal, maar in werkelijkheid werd het al snel na zijn rentree oorverdovend stil rondom de Ridderkerker.

Na zijn komst van PSV in juli 2013, dat een kleine twintig miljoen euro ontving, begon Strootman uitstekend aan zijn Italiaanse avontuur. Hij was zeker van een basisplaats en speelde 24 wedstrijden (5 goals, 6 assists), tot het begin maart 2014 helemaal misging. In de oefeninterland tegen Frankrijk op 5 maart kreeg Strootman wat last van zijn rechterknie, drie dagen later scheurde hij zijn kruisband af in de competitiewedstrijd tegen Napoli. Weg WK, weg mogelijke toptransfer en weg hoofdrol in Rome.

Op 13 maart 2016 mocht Strootman voor de vorm een minuutje invallen tegen Udinese. Dat gebeurde een dag nadat Luciano Spalletti vol lof was over de middenvelder. 'Zijn herstel verloopt goed. Elke dag zie ik hem beter worden en vanaf nu is hij voor mij een serieuze kandidaat voor de opstelling.' De trainer leek zijn woorden kracht bij te zetten door Strootman een invalbeurt te gunnen, maar sindsdien volgden er nog twee duels zonder speelminuten (zie onder) voor de controleur.

Bij AS Roma is iedereen altijd positief over Kevin Strootman. Zo ook trainer Luciano Spalletti, die de middenvelder desondanks nauwelijks speeltijd gunt.
Bij AS Roma is iedereen altijd positief over Kevin Strootman. Zo ook trainer Luciano Spalletti, die de middenvelder desondanks nauwelijks speeltijd gunt.

Het is dan ook volstrekt onduidelijk hoe fit Strootman nu eigenlijk is. Voor zijn korte optreden tegen Palermo speelde de linkspoot in januari 2015 voor het laatst een officiële wedstrijd voor AS Roma, voordat zijn knie opnieuw roet in het eten gooide. Meerdere operaties volgden. In Italië werd hardop gespeculeerd over de vraag of Strootman ooit nog wel zou terugkeren op zijn oude niveau en of zijn knie überhaupt nog geschikt zou zijn voor het bedrijven van topsport.

De 26-jarige Strootman, in de afgelopen twee seizoenen goed voor slechts 332 minuten in de hoofdmacht van AS Roma, bewaarde naar buiten toe altijd de rust. Hij zou sterker terugkeren dan ooit, had nog geen seconde nagedacht over het einde van zijn carrière en wist zeker dat het bereiken van zijn oude niveau een kwestie van tijd was, zei hij tijdens de weinige keren dat hij beschikbaar was voor de media. Na zijn rentree zijn de vraagtekens echter niet verdwenen. Sterker nog: ze zijn alleen nog maar groter geworden. (Roy van den Berghe)

Wedstrijden AS Roma vanaf rentree Strootman
Tegenstander Speelminuten
Palermo (thuis, 5-0) 12
Empoli (uit, 1-3) 0
Fiorentina (thuis, 4-1) 0
Udinese (uit, 1-2) 1
Inter (thuis, 1-1) 0
Lazio (uit, 1-4) 0

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.