Vossen volgt illuster trio van Genk naar Engeland

Reacties

RC Genk laat Jelle Vossen vertrekken naar het Championship. Niet Middlesbrough, waar de 26-jarige spits afgelopen seizoen al op huurbasis speelde, maar Burnley is de bestemming van de Belgische aanvaller, die een traditie hooghoudt.

Vossen volgt illuster trio van Genk naar Engeland

Genk meldt op de eigen website dat alleen formaliteiten de transfer van Vossen nog in de weg staan. De nummer zeven van België onvangt 3,5 miljoen van Burnley, dat met de twaalfvoudige international een opvolger heeft gevonden voor Danny Ings, die deze zomer transfervrij overstapte naar Liverpool.

Ings scoorde afgelopen seizoen nog elf keer in de Premier League voor de gedegradeerde Clarets. Vossen was met zeven Championship-goals voor Middlesbrough minder trefzeker, maar heeft dankzij zijn 105 treffers in 246 duels voor Genk toch een aardige reputatie als goalgetter opgebouwd. Desondanks zag Boro af van de optie tot koop die het had bedongen.

Vossen treedt met zijn transfer naar Engeland in de voetsporen van enkele beroemde voorgangers. Zo verkocht Genk drie jaar geleden Christian Benteke nog voor acht miljoen euro aan Aston Villa. In de winter van 2012 telde Chelsea eenzelfde bedrag neer voor de inmiddels bij VfL Wolfsburg spelende Kevin De Bruyne, die een half jaar daarvoor werd voorafgegaan door Thibaut Courtois, inmiddels uitgegroeid tot eerste keeper van The Blues, die in 2011 negen miljoen betaalden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.