Vossen maakt tweede zomertransfer en verkast naar Club

Reacties

Jelle Vossen (26) heeft een opmerkelijke transfer gemaakt. De Belgische spits tekende begin vorige maand nog bij Burnley, maar heeft zich nu voor vijf jaar verbonden aan Club Brugge.

Vossen maakt tweede zomertransfer en verkast naar Club

Vossen keert zodoende terug in België, waar hij zich bij RC Genk tot een ware goalgetter ontpopte. In acht seizoenen maakte hij 77 doelpunten in 193 duels. In België kwam hij ook op huurbasis uit voor Cercle Brugge.

Met zijn vele goals bij Genk trok Vossen de aandacht van Middlesbrough, dat hem in de zomer van 2014 op huurbasis overnam. De twaalfvoudig international kon aldaar zijn belofte niet helemaal inlossen.

In juli werd Vossen door Burnley definitief overgenomen van RC Genk. De Championship-club legde daar 3,5 miljoen euro voor op tafel, maar anderhalve maand later is de spits dus alweer vertrokken uit Engeland.

Club, waar de Nederlanders Ruud Vormer en Stefano Denswil onder contract staan,  kondigde ook de komst van Leonardo Pereira, een 24-jarige aanvaller die overkomt van Palmeiras, en Mikel Agu aan. Laatstgenoemde wordt voor dit seizoen gehuurd van FC Porto.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.