Voskamp bij Europees debuut goud waard voor Slask

Johan Voskamp (27) heeft zijn officiële debuut voor Slask Wroclaw luister bijgezet met het winnende doelpunt in het eerste treffen met het Schotse Dundee United. De voormalig Sparta-spits maakte als invaller koud twee minuten in het veld het enige doelpunt in het duel in de tweede voorronde van de Europa League. Zijn invalbeurt betekende eveneens zijn debuut in het Europese voetbal.

Voskamp bij Europees debuut goud waard voor Slask

Voskamp startte op de reservebank omdat hij na zijn overgang van Sparta naar de Poolse nummer twee van afgelopen seizoen kampte met een conditionele achterstand. Bij zijn nieuwe werkgever was de training immers een stuk eerder begonnen dan bij de Rotterdamse club.

De aanvaller, die een verbintenis voor drie jaar signeerde, mocht evengoed in de 73ste minuut invallen in het thuisduel en bleek goud waard voor zijn club. Twee minuten had Voskamp nodig om het net te vinden.

Omdat Slask die voorsprong niet meer uit handen gaf, kan de ploeg van Voskamp met een goede uitgangspositie afreizen naar Schotland. De return staat op het programma voor volgende week donderdag (21 juli). Als de Poolse club overeind blijft, wacht nog een derde voorronde en eventueel een vierde tweestrijd alvorens deelname aan het hoofdtoernooi van de Europa League een feit is. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's