Vormer de held van Club Brugge bij vijfklapper in topper

Club Brugge heeft een enorme klap uitgedeeld aan concurrent Zulte Waregem. Ruud Vormer had met twee goals een groot aandeel in de 5-0 zege in de Belgische topper.

Het verschil op de ranglijst tussen Club Brugge en de nummer drie van België was slechts vijf punten. In het eigen Jan Breydel Stadion hadden de Bruggenaren geen kind aan de bezoekers. In de vierde minuut opende Vormer al de score. De Nederlander kopte raak uit een voorzet van Laurens De Bock.

Door goals van Björn Engels en José Izquierdo liep de thuisploeg vervolgens verder uit, waarna het woord weer aan Vormer was. De middenvelder profiteerde optimaal van geklungel in de defensie van Zulte Waregem door de bal bij de tweede paal binnen te werken.

De ellende was nog niet voorbij voor Zulte Waregem. Jelle Vossen benutte in de zeventigste minuut een strafschop en maakte de afgang zo compleet voor de ploeg van trainer Francky Dury. Bij Club Brugge, dat nu een voorsprong van drie punten heeft op nummer twee Anderlecht, speelde ook Stefano Denswil negentig minuten mee en viel Lex Immers in.