Vormcrisis Internazionale krijgt vervolg bij Catania

Internazionale is opnieuw pijnlijk onderuit gegaan. De ploeg van trainer Claudio Ranieri, drie weken geleden aangesteld als opvolger van Gasperini, blijft ook na dit weekeinde op slechts vier punten staan. Catania was zaterdag met 2-1 te sterk. Met de nederlaag schrijft Inter geschiedenis. Nog nooit kende de ploeg na zes wedstrijden zo'n slechte start.

Na de 3-0 nederlaag tegen Napoli leek Inter gebrand op een overwinning. Zonder Diego Forlán en Wesley Sneijder trad de ploeg aan tegen laagvlieger Catania. Tien minuten na het eerste fluitsignaal leken de Nerazzurri op koers. Een volley van Esteban Cambiasso, op aangeven van Maicon, betekende de 1-0 voor Inter.

Het lukte Inter niet de score uit te breiden. Direct na rust kreeg het zelfs de gelijkmaker om de oren. Sergio Almirón profiteerde dankbaar van het concentratieverlies bij de opponent. Een knappe counter eindigde bij de Argentijn die vervolgens knap afrondde.

Niet veel later had het doemscenario plaats voor Inter. Een overtreding van Luca Castellazzi op Gonzalo Bergessio werd bestraft met een strafschop, die Francesco Lodi (foto) verzilverde.

Door de overwinning stijgt Catania naar de zesde plaats (in afwachting van de resultaten van zondag) en blijft Inter op de zeventiende plaats staan. Mocht Lecce zondag van Genoa winnen, dan zakt de ploeg uit Milaan naar plaats achttien. Foto: VI Images