Vorm na twee maanden terug in de basis bij Swansea

Michel Vorm maakt zondag zijn rentree op de Engelse voetbalvelden. De doelman van Swansea staat in de basiself van de Welshe formatie voor het duel met Manchester United.

Vorm na twee maanden terug in de basis bij Swansea

Vorm raakte op 27 oktober geblesseerd in de wedstrijd tegen Manchester City. Bij een poging om een schot van Carlos Tévez te stoppen schoot het in zijn lies. De poging van de Argentijn vloog erin en het bleek de laatste actie van Vorm te zijn.

Vorm is niet de enige Nederlander die zijn opwachting maakt bij Swansea. Liefst vier Nederlanders zijn opgenomen in de basiself van manager Michael Laudrup. Dwight Tiendalli start als rechtsback, terwijl op het middenveld Kemy Agustien en Jonathan de Guzman mogen beginnen. Het is de derde keer in de historie van de Premier League dat er vier Nederlanders bij één club in de basis staan. Dat gebeurde eerder bij Chelsea (2000-2002) en Middlesbrough (2004).

Bij tegenstander Manchester United staat Engels topscorer Robin van Persie in de spits. Ook Alexander Büttner maakt kans om weer eens speelminuten te maken. De ex-Vitessenaar zit op de bank van de Engelse koploper.

Voor het eerst sinds april 2005 staan er vijf Nederlanders in de basis bij een Premier League-wedstrijd. Ruim zeven jaar geleden stonden bij Middlesbrough-Fulham (1-1) George Boateng, Boudewijn Zenden, Jerrel Hasselbaink (allen Middlesbrough), Edwin van der Sar en Collins John (beiden Fulham) vanaf de eerste minuut binnen de lijnen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's