Vorm is vijf vrienden de baas: 'Was een speciale avond'

Reacties

Michel Vorm kan de komende weken fluitend naar zijn werk, na de zege met Oranje (1-2) op zijn vijf Engelse ploeggenoten én goede vrienden van Tottenham Hotspur.

Vorm is vijf vrienden de baas: 'Was een speciale avond'

'Engeland heeft een knappe overwinning geboekt op Duitsland (2-3, red.), maar nu was het onze avond', blikt de keeper op de clubsite van Tottenham terug op de interland van dinsdag. 'En ja, als je tegen Engeland speelt op Wembley tegen vijf goede maten waar je elke dag mee werkt, dan is het altijd goed om te winnen.'

Met Dele Alli, Eric Dier, Harry Kane, Danny Rose en Kyle Walker trof Vorm, die de gehele wedstrijd op de bank bleef, vijf ploeggenoten. 'Ze speelden allemaal goed. Dat is positief voor het Engelse voetbal en goed voor Spurs. Ik heb de wedstrijd tegen Duitsland ook zitten kijken en je kon zien dat ze veel vertrouwen hadden. Ik weet zeker dat Engeland de komende jaren veel profijt gaat hebben van al dat talent.'

Misschien overdreven de Engelsen het ook wel een beetje na hun goede prestaties, want Vorm werd in aanloop naar het duel flink op de korrel genomen over de prestaties van Oranje. 'Er werd de laatste tijd wel over gedold', aldus de reservekeeper van de Londenaren. 'En dat zal de komende tijd nog wel even doorgaan', waarschuwt hij zijn ploeggenoten.

Voor Vorm was de Oranje-trip bijzonder. 'Het was een speciale avond. Het was alweer lang geleden dat ik deel uitmaakte van de selectie van Nederland', refereert de vijftienvoudig international aan de gewonnen wedstrijd om de derde plaats op het WK in en tegen Brazilië (0-3), toen Vorm een minuut in actie kwam. Vorm werd net als Marco van Ginkel op het laatste moment toegevoegd aan de door blessures uitgedunde spelersgroep van bondscoach Danny Blind.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.