Vorm: 'Felicitaties van ploeggenoten en stafleden Oranje'

Reacties

Bij Swansea City speelde Michel de Vorm de voorbije drie seizoenen met diverse landgenoten. Onder anderen Jonathan de Guzman, Dwight Tiendalli en Kemy Agustien voorzagen de grote Spaanse enclave van tegenwicht. Bij zijn nieuwe club Tottenham Hotspur komt hij met Nederlands ook een eind.

Vorm: 'Felicitaties van ploeggenoten en stafleden Oranje'

Met de Deen Christian Eriksen (ex-Ajax) en de Belgen Jan Vertonghen (ex-Ajax), Moussa Dembélé (ex-Willem II, -AZ) en Nacer Chadli (ex-AGOVV, -FC Twente) treft hij liefst vier spelers met een verleden in de Eredivisie.

'Ik ken ze alleen van de onderlinge duels in Nederland', zegt Vorm, die tot 2011 voor FC Utrecht en FC Utrecht ruim 170 competitiewedstrijden keepte. 'Dat is een klein verschil met de jongens van Swansea; Tiendalli bijvoorbeeld is al tien jaar een vriend van me. En De Guzman is inmiddels ook mijn ploeggenoot bij het Nederlands elftal. Maar het spreekt voor zich dat het heel fijn is dat je met ploeggenoten af en toe in je eigen taal kunt spreken. En ook voor mijn familie is het leuk om een band met hen op te bouwen. Zeker in een grote stad als Londen kunnen zij ons helpen om wegwijs te worden.'

Oranje-succes
Vorige week tekende de vijftienvoudige Oranje-international een vierjarig contract bij The Spurs. Daarmee is hij de zesde Nederlander in dienst na John Metgod, Hans Segers, Willem Korsten, Edgar Davids en Rafael van der Vaart (de Nederlandse Marokkaan Mounir El Hamdaoui speelde in 2004/05 geen officiële duels). Van de 23-koppige WK-selectie kregen Daryl Janmaat (Newcastle United), Bruno Martins Indi (FC Porto) en Stefan de Vrij (Lazio) recent een transfer. Vorm had als reservekeeper een bescheiden aandeel in het Oranje-succes, toch is zijn transfer vooralsnog de meest in het oog springende.

'Van de 23 spelers was ik inderdaad niet de eerste van wie je dat zou verwachten', lacht hij. 'En ja, vergeleken met die andere clubs is Tottenham Hotspur wel de grootste. Ook FC Porto vind ik wel een héél grote club hoor, speelt jaarlijks Champions League. Maar Spurs is toch Premier League, een topclub die wereldwijd gerenommeerd is. En Londen is toch wel een bijzondere stad om te wonen, denk ik. De concentratie voetbalclubs is hier zó groot. Alle ploeggenoten en stafleden van het Nederlands elftal hebben me dan ook hiermee gefeliciteerd.'

Deze week in de VI spreekt Michel Vorm uitgebreid over zijn transfer van Swansea City naar Tottenham Hotspur. Over zijn beweegredenen en ambities, maar ook over de risico's die aan de overgang kleven. Klik hier om VI nummer 31 te bestellen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.