Voorzitter Hoeness wil overmacht Bayern halt toeroepen

Wie denkt dat Bayern München niets te klagen heeft gezien de huidige suprematie in de Bundesliga, komt bedrogen uit. Er is te weinig concurrentie, vindt voorzitter Uli Hoeness. Daarom luidt hij de noodklok.

Voorzitter Hoeness wil overmacht Bayern halt toeroepen

De Beierse club kent een zeer sterk seizoen. De ploeg werd begin april met nog zes speelronden op het programma landskampioen en behoort tot de laatste vier in de Champions League. Dinsdag speelt Bayern ook in de strijd om de DFB Pokal de halve finale, tegen VfL Wolfsburg.

In de Bundesliga verloor het slechts eenmaal, waardoor de voorsprong op Borussia Dortmund twintig punten bedraagt. Van subtopper Hamburger SV werd eind maart zelfs met 9-2 gewonnen. Ook afgelopen weekeinde won Bayern met een B-elftal eenvoudig van FC Nürnberg (4-0), terwijl het na 24 minuten al 3-0 stond.

Volgens Hoeness moet eerder vandaag dan morgen iets aan die overmacht gedaan worden. 'Het gat met de concurrentie is wel erg groot', zegt hij in Kicker. 'Dat kan niet kloppen, we moeten analyseren hoe het komt. We moeten in actie komen, het kan niet altijd zo blijven.'

De overmacht van Bayern is echter dit seizoen pas aan het licht gekomen. De afgelopen twee voetbaljaargangen mocht Borussia Dortmund zich de beste van Duitsland noemen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen