Voorzitter en trainer Dinamo Zagreb opgepakt

Reacties

Kroatië is opgeschrikt door een mogelijk fraudeschandaal bij recordkampioen Dinamo Zagreb. De broers Mamic werden door de politie gearresteerd op verdenking van meerdere delicten.

Voorzitter en trainer Dinamo Zagreb opgepakt

Sportief gaat het de club voor de wind, met onlangs al de tiende landstitel op rij. Maar onder het strakke regime van de broers Zdravko (voorzitter) en Zoran Mamic (trainer, foto) schijnt de club voor ruim vijftien miljoen euro gedupeerd te zijn en heeft dat gerommel ook de staat een slordige anderhalf miljoen gekost.

Bij terugkomst van een trainingskamp met de club werden de twee verdachten bij de Kroatische grens opgepakt. Dinamo laat in een verklaring op zijn website weten dat het voltallige personeel, de spelers en alle medewerkers, ervan overtuigd zijn dat de twee zullen bewijzen dat ze onschuldig zijn.

Corruptiebestrijders hebben naast de broers ook een belastinginspecteur en een hoge medewerker van de Kroatische voetbalbond opgepakt. Op dit moment wordt alle administratie van de verdachten grondig doorzocht, waarbij wordt gekeken naar mogelijke steekpenningen, belastingontduiking en verdachte geldstromen bij transfers.

Dinamo Zagreb bereidt zich op dit moment voor op de tweede voorronde van de Champions League, waarin over anderhalve week het Luxemburgse CS Fola Esch wacht. In de groepsfase van datzelfde toernooi in 2011 raakte de club al in opspraak na de knipoog van Domagoj Vida, toen Olympique Lyon door een monsterzege (1-7) op de Kroaten Ajax van de tweede plek stootte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.