Voorzitter boos na straf Ibrahimovic

Malmö FF-voorzitter Bengt Madsen heeft felle kritiek geleverd op de maatregel van trainer Michael Andersson om Zlatan Ibrahimovic buiten de selectie te laten voor de competitiewedstrijd tegen Halmstads BK, afgelopen dinsdag. Malmö verloor het duel met 4-2 en Ibrahimovic zag zijn afscheidswedstrijd aan zijn neus voorbij gaan.

Volgens Andersson kon hij Ibrahimovic niet gebruiken tegen Halmstads, omdat 'Zlatan zich in zijn hoofd te veel met Ajax zou bezighouden'. De 19-jarige aanvaller tekende in maart een vijfjarig contract bij de Amsterdamse club, waar hij zich op 5 juli meldt voor de eerste training.

Voorzitter Madsen was furieus over het weglaten van Ibrahimovic. 'Normaal gesproken bemoei ik me niet met de opstelling, maar dit is een uitzondering', zo liet de preses in de Zweedse pers optekenen. 'Het is mij te gemakkelijk om een speler zomaar uit de selectie te gooien. Het is de taak van de trainer om het beste uit een speler te halen en hem de juiste richting in te duwen. Bij Malmö hebben we altijd aparte spelers gehad. Als een trainer daar niet mee om kan gaan, dan klopt er iets niet.'

Bekijk hier al onze video's