Voortekenen Klassieker bezorgen Feyenoord hoofdpijn

Reacties

● Van de 58 Eredivisieduels tussen Ajax en Feyenoord in Amsterdam wonnen de Amsterdammers er 32 (G15, V11).

Voortekenen Klassieker bezorgen Feyenoord hoofdpijn

● Feyenoord won slechts 2 van de laatste 27 Klassiekers in Eredivisieverband in Amsterdam (G7, V18).

● Kolbeinn Sigthórsson maakte met Ajax drie competitiegoals tegen Feyenoord; hij kan de eerste speler sinds Klaas-Jan Huntelaar (zes) worden die vier of meer goals in De Klassieker maakte.

● Ajax verloor slechts twee van de laatste veertig competitieduels (W28, G10).

● De Amsterdammers zijn veertien duels op rij ongeslagen in de Eredivisie (W11, G3), dit is momenteel de langstlopende reeks van alle clubs.

● Ajax maakt dit seizoen de eerste goal gemiddeld vóór de 26ste minuut; vroeger dan alle andere Eredivisieteams.

● Onder Frank de Boer verloor Ajax slechts één van de 34 duels in Eredivisieverband na de winterstop (W28, G5). Alleen FC Utrecht versloeg Ajax in de Arena (februari 2012 0-2).

● Davy Klaassen, de man met de meeste assists dit Eredivisieseizoen (acht), heeft evenveel goals voorbereid als de Ajax-speler met de meeste assists in het afgelopen seizoen (Lasse Schöne). Tegen Feyenoord ontbreekt Klaassen vanwege blessureleed.

● Feyenoord verloor maar één van de laatste vijftien uitduels in de Eredivisie (W9, G5) en hield dit seizoen in de acht wedstrijden buitenshuis zes keer de nul.

● Feyenoord-aanvaller Colin Kazim-Richards was in zijn laatste acht wedstrijden (alle competities) elke keer betrokken bij een doelpunt (vier goals en vier assists).

● Indien Kazim-Richards scoort in De Arena dan is hij de eerste Feyenoorder na Graziano Pellè die in vier opeenvolgende uitduels een doelpunt maakt.

● Opvallend: Feyenoord miste vijf strafschoppen op rij in de Eredivisie en Ajax-doelman Jasper Cillessen stopte nog nooit een penalty in zijn loopbaan.

● Karim El-Ahmadi is de veldspeler (van beide huidige selecties) met de meeste Klassiekers op zijn naam. De middenvelder speelde er negen (alle competities) maar won er geen één (G2, V7).

● Ook de laatste penalty die Feyenoord in De Arena kreeg werd gemist. Huidig Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer stopte toen (20 januari 2013) de inzet van Lex Immers.

● Jean-Paul Boëtius maakte zijn debuut in De Klassieker (28 oktober 2012, 2-2) en scoorde meteen. De linkeraanvaller is de enige speler in de huidige Feyenoord-selectie die een goal maakte tegen Ajax.

● Feyenoord kreeg dit seizoen pas 47 schotpogingen (op doel) te verwerken. Bij tegenstander Ajax ligt dat aantal veel hoger (85 schotpogingen op doel).

● Namens PSV en Feyenoord won Fred Rutten slechts één van de laatste acht competitieduels tegen de traditionele topdrie (G3, V4).

● Kenneth Vermeer (zeven uit veertien wedstrijden) hield dit seizoen vaker de nul dan Jasper Cillessen (zes uit zestien duels).


Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.