Voorspel de uitslagen van de Nederlandse clubs in Europa

Reacties

Voor de Eredivisie-clubs begint deze week een cruciaal Europees seizoen. Aan Ajax, Heracles Almelo en AZ de taak het spits af te bijten. Gaat die Nederlandse afvaardiging voor succes zorgen?

Voorspel de uitslagen van de Nederlandse clubs in Europa

PSV, Feyenoord, Ajax, AZ en Heracles Almelo moeten ervoor zorgen dat Nederland niet nog verder wegzakt op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Ajax neemt het dinsdag al op tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. Als de Amsterdammers dat tweeluik overleven, wacht ook nog een zware tweestrijd in de play-offs.

AZ en Heracles gaan proberen de Europa League-groepsfase te bereiken. De Alkmaarders treffen het Griekse Giannina in de derde voorronde, terwijl de Tukkers het opnemen tegen het Portugese Arouca. Ook voor AZ en Heracles geldt dat de vierde voorronde ook nog overleefd moet worden voordat plaatsing een feit is.

Lees hier nog eens waarom dit seizoen de prestaties van de Nederlandse club in Europa zo belangrijk zijn.

Wat verwachten jullie van de eerste Europese confrontaties van de Nederlandse clubs? Vul hieronder de polls in of laat in de comments jouw vooruitblik achter. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.