Voormalige spelers en trainers tonen hart voor Haarlem

Profclub Haarlem kan alleen overleven als het binnen een maand 300 duizend euro bijeen krijgt. Tal van oud-spelers en -trainers steken de helpende hand toe.

Voormalige spelers en trainers tonen hart voor Haarlem

'Ik heb mijn medewerking toegezegd omdat Haarlem voor mij de club is waar het allemaal begon', zegt Ruud Gullit in het Algemeen Dagblad. 'Zoiets blijft je bij, zoiets zit voor altijd in je bewustzijn.' Gullit debuteerde bij Haarlem in het profvoetbal en groeide later uit tot wereldster.

Ook de huidige Ajacied Gregory van der Wiel liep, voordat hij naar Amsterdam vertrok, rond op de velden bij Haarlem. 'Ik heb er ondervonden wat je moet doen om de top te halen', aldus de rechtsback van Oranje. 'Het zou zonde zijn als Haarlem er niet meer is.'

Naast Gullit en Van der Wiel verbonden onder anderen ook de oud-spelers Barry van Galen, Arthur Numan, Martin Haar en oud-trainer Gerard van der Lem zich aan de stichting Hart voor Haarlem.

'De stichting stelt zich op korte termijn ten doel wervingsacties te coördineren om financiële middelen te verzamelen ter ondersteuning van het voortbestaan van HFC Haarlem', aldus een verklaring. 'Op de middellange termijn wil de stichting zorg dragen voor een bredere basis voor de club.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen