Voormalige PSV'er Alex matchwinner Franse Super Cup

Paris Saint-Germain heeft beslag gelegd op de Franse Super Cup. De Parijzenaren waren met 2-1 te sterk voor Girondins Bordeaux in het duel dat in het Afrikaanse Gabon plaatshad.

Bordeaux kwam na een half uur op voorsprong. Henri Saivet maakte optimaal gebruik van het voorbereidende werk van Nicolas Maurice-Belay en zette PSG zodoende op achterstand.

De opstand van de landskampioen liet vervolgens lang op zich wachten. Pas in de 78ste minuut was Zlatan Ibrahimovic namens Paris Saint-Germain trefzeker, maar zijn kopbal werd afgekeurd. Vier minuten later was het wel raak.

Een knap opgezette aanval, waar Zlatan aan de basis stond, werd afgerond door Hervin Ongenda. Een verlenging leek eraan te komen, totdat voormalig PSV'er Alex (foto) de wedstrijd in de blessuretijd in het voordeel van PSG besliste met een kopbal: 2-1.