Voormalig wonderkind Adu beproeft geluk in Finland

Reacties

Freddy Adu is ruim drie maanden na zijn vertrek uit Servië opgedoken in Finland. Het voormalige wonderkind heeft een eenjarig contract getekend met KuPS, de nummer zeven van de Finse Veikkausliiga.

Voormalig wonderkind Adu beproeft geluk in Finland

Wie tien jaar geleden had voorspeld dat Adu op zijn 25ste genoegen zou moeten nemen met een kans bij een middenmoter uit Finland, was waarschijnlijk voor gek verklaard. De Amerikaan met Ghanese roots gold als een van de grootste beloften van het internationale voetbal toen hij in 2004 op veertienjarige leeftijd zijn eerste profcontract tekende bij DC United.

Echt van de grond kwam de carrière van Adu echter nooit. In de Major League Soccer kwam hij voor clubs als DC United, Philadelphia Union en Real Salt Lake City weliswaar tot 133 optredens en negentien treffers, maar in Europa slaagde de zestienvoudige international van de Verenigde Staten niet.

Een transfer in 2007 naar Benfica liep op niets uit, ook een verhuurperiode bij AS Monaco leidde niet tot zijn voorspelde doorbraak. De loopbaan van Adu raakte daarna in verval, getuige avonturen bij Belenenses, Aris Saloniki, Caykur Rizespor, een terugkeer naar de VS en het Braziliaanse Bahia en FK Jagodina. Nu beproeft Adu zijn geluk in Finland. Het zegt alles over het lot van het gewezen wonderkind.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.