Voormalig Vitessenaar Ibarra na ontslag uit gevangenis weggestuurd bij Club América

Renato Ibarra zit aan de grond. De voormalig aanvaller van Vitesse is ontslagen uit de gevangenis van Mexico City, nadat hij was beschuldigd van poging tot moord en poging tot abortie, en niet meer welkom bij Club América. Zijn werkgever heeft de samenwerking met Ibarra beëindigd.

Voormalig Vitessenaar Ibarra na ontslag uit gevangenis weggestuurd bij Club América
© Pro Shots

De 29-jarige Ibarra, die tussen 2011 en 2016 bij Vitesse speelde, werd vorige week na een compleet uit de hand gelopen ruzie met zijn zwangere partner Lucely Chala gearresteerd. De Ecuadoriaan zou zijn vrouw en diens zus met enkele familieleden hebben toegetakeld. In de aanklacht stond dat Ibarra zelfs had geprobeerd om het ongeboren kindje en zijn partner te vermoorden.

Ibarra schreef op Twitter dat de beschuldigingen van zijn partner 'volledig vals' waren en Chala paste haar originele statement afgelopen donderdag aan. De meest grove beschuldigingen vielen weg, waardoor Ibarra de gevangenis mocht verlaten. Hij wordt nog wel verdacht van huiselijk geweld en is in afwachting van hoe deze zaak zich verder zal ontwikkelen.

Ibarra is dus weer op vrije voeten, maar is niet meer welkom bij Club América. De Mexicaanse club benadrukt in een statement dat de club blijft strijden tegen gendergerelateerd geweld en voor respect voor vrouwen. Club América veroordeelt het gedrag van Ibarra en heeft besloten om de samenwerking stop te zetten.

Ibarra zou zijn vrouw en diens zus met vijf andere personen hebben aangevallen. Chala belandde na de aanval in het ziekenhuis, dat zij zaterdag in een rolstoel verliet. Ibarra had vanwege een blessure sinds december al niet meer gespeeld voor Club América, de club die de aanvaller in 2016 overnam van Vitesse.

Bekijk hier al onze video's