Voormalig succescoach Blok overleden

Reacties

In zijn woonplaats Anna Paulowna is maandagavond Ger Blok op 77-jarige leeftijd overleden. De oud-trainer had onder andere de gouden lichting met Marco van Basten onder zijn hoede.

Voormalig succescoach Blok overleden

Blok voetbalde bij Blauw-Wit en DOS, maar koos al jong voor een trainersloopbaan in het betaalde voetbal. Aanvankelijk in combinatie met zijn job als gymdocent. Tussen 1972 en 1983 was hij fulltime werkzaam bij de KNVB, onder meer als bondscoach van Jong Oranje.

Toen een gouden lichting met onder anderen Marco van Basten, Mario Been, Rob de Wit, Gerald Vanenburg en John van ’t Schip Europees kampioen werd en zich plaatste voor het WK Onder-20 in Mexico, werd hij zomaar op een zijspoor gezet door bondscoach Kees Rijvers. Blok, die zeer geliefd was bij de spelers, trok zijn conclusies en vertrok met een kwaaie kop.

Later coachte hij in landen als Saoedi-Arabië, Turkije, Honduras en Birma (nu: Myanmar). In Nederland had hij nog een blauwe maandag RKC onder zijn hoede. In 1998 viel Blok thuis van de trap, wat het eind van zijn  carrière betekende. Een dwarslaesie hield hem de rest van zijn leven gekluisterd aan een rolstoel. Bij Ger Blok werd zes weken geleden leukemie geconstateerd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.