Voormalig PSV'er Farfán kiest voor avontuur bij Al Jazira

Reacties

Jefferson Farfán vervolgt zijn loopbaan in de Verenigde Arabische Emiraten. De Peruviaanse international verruilt Schalke 04 en tekent een lucratief driejarig contract bij Al Jazira.

Voormalig PSV'er Farfán kiest voor avontuur bij Al Jazira

Farfán speelde in het verleden ook vier seizoenen voor PSV, waarmee hij vier keer kampioen werd en in 2005 de halve finale in de Champions League bereikte. In de zomer van 2008 verkaste hij naar Schalke in de Duitse Bundesliga, waar hij de laatste zeven seizoenen onder contract stond.

De laatste twee seizoenen kwam Farfán door blessures steeds minder aan spelen toe. Zo verscheen hij afgelopen seizoen nog maar zes keer in de basis bij de club van Klaas-Jan Huntelaar. Wel nam hij met Peru deel aan het toernooi om de Copa América, waarop hij met zijn land derde werd.

De inmiddels dertigjarige Farfan kwam in totaal 62 keer uit voor zijn land en scoorde zeventien keer. Bij Al Jazira, waar Farfán volgens diverse media een slordige tien miljoen euro per jaar gaat verdienen, treft hij onder meer voormalig Juventus-aanvaller Mirko Vucinic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.