Voormalig PSV'er Arias vult vacature in bij La Liga-laagvlieger

Reacties

Santiago Arias vervolgt zijn loopbaan bij Granada FC. De ex-verdediger van PSV wordt gehuurd van Atlético Madrid en blijft dus actief in La Liga.

Voormalig PSV'er Arias vult vacature in bij La Liga-laagvlieger
© Pro Shots

PSV nam de Colombiaanse rechtsback in de zomer van 2013 over van Sporting Portugal, in zijn vijf jaar in Eindhoven groeide Arias uit tot publiekslieveling. Hij werd in 2015, 2016 en 2018 landskampioen met PSV, na die laatste titel maakte hij een schitterende overstap naar de Spaanse topclub Atlético Madrid. Daar kwam hij in zijn eerste seizoen nog tot 25 competitieduels.

In 2019/20 stond hij nog maar elf keer in de basis, waarna vorig seizoen het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz hem huurde, met een optie tot koop. Arias speelde één keer negentig minuten in de Bundesliga, voordat hij in een interland met Colombia zeer ernstig geblesseerd raakte aan zijn enkel. Vanwege die kwetsuur bleef zijn inbreng in Leverkusen beperkt tot dat ene optreden.

Duidelijk was dat een basisplaats bij Atlético er ook dit seizoen niet in zou zitten, nu biedt Granada een oplossing. De ploeg die vorig seizoen in de Europa League nog in een poule zat met PSV en uiteindelijk de kwartfinale haalde, bungelt in La Liga nu ergens onderin, met twee punten uit drie duels. Arias is bij Granada de vervanger van Dimitri Foulquier, de rechtsback die naar Valencia is vertrokken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.