Voormalig international Doni bekent manipulatie

Cristian Doni heeft bekend de wedstrijden van zijn club Atalanta tegen Pescara en Ascoli te hebben gemanipuleerd. De ex-international werd afgelopen week gearresteerd.

Voormalig international Doni bekent manipulatie

Samen met zestien anderen werd de voormalig Italiaans international gearresteerd als verdachte in een gokschandaal. De 38-jarige Doni werd afgelopen zomer al ontmaskerd als spil (samen met voormalige Lazio-spits Giuseppe Signori) in een omvangrijk omkopingschandaal.

Het leverde zijn naar de de Serie A gepromoveerde werkgever Atalanta Bergamo zes strafpunten op. De club kreeg deze milde straf, omdat bewezen werd dat Atalanta geen weet had van de daden van de speler. Doni hoorde een schorsing van 3,5 jaar tegen zich eisen.

In 2002 maakte Cristiano Doni deel uit van de Italiaanse WK-selectie. Nadat hij in november als speler van Atalanta Bergamo 2001 debuteerde als international kwam de aanvallende middenvelder tot zeven interlands, waarin hij één keer scoorde. Op het wereldkampioenschap kwam hij in actie in de duels met Ecuador en Kroatië.

De in Rome geboren Doni speelde achtereenvolgens voor Modena, Rimini, Pistoiese, Bologna, Brescia, Atalanta, Sampdoria, Real Mallorca en opnieuw Atalanta. In Spanje tekende hij bij de eilandclub een tweejarig contract, maar al snel kreeg Doni heimwee en keerde hij na één seizoen terug naar zijn vetrouwde Atalanta. De stap van Doni viel destijds op omdat hij genoegen nam met een lager salaris. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's