Voormalig FC Groningen-doelwit verlengt bij Hertha BSC

Hertha BSC heeft het contract met Adrián Ramos (25) met twee seizoenen verlengd. De oude verbintenis van de Colombiaanse spits liep nog door tot medio 2013.

Voormalig FC Groningen-doelwit verlengt bij Hertha BSC

'Adrián speelt een centrale rol in onze toekomstplannen', aldus een blije Michael Preetz, Hertha's oud-spits en huidige technisch directeur. De aanvaller, die momenteel actief is met zijn vaderland tijdens de strijd om de Copa América en inmiddels zeker is van een plaats in de kwartfinale, ligt vast tot medio 2015.

In de zomer van 2009 was Ramos op weg naar FC Groningen, hij kwam destijds nog uit voor América de Cali. Directeur Hans Nijland deed wel een bod maar zei naderhand geen directe versterking in hem te zien.

Daarop toog de in de ogen van FC Groningen eveneens dure Ramos naar Hertha BSC, waarmee hij in zijn eerste seizoen degradeerde. Vorig jaar speelde hij 33 van de 34 wedstrijden in de Tweede Bundesliga scoorde vijftien keer en leverde elf assists.

Saillant is dat Ramos na de degradatie in 2010 als enig selectielid door middel van een contractuele optie gedwongen werd in Berlijn te blijven. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's