Voormalig automonteur mag hopen op EK met Engeland

De vraag wie de geschorste Wayne Rooney tijdens het komende EK moet vervangen tegen Zweden en Frankrijk is op dit moment onmogelijk te beantwoorden. Voorlopig weet geen enkele andere spits met een Engels voetbalpaspoort indruk te maken in de Premier League. Opmerkelijk genoeg is Norwich City-aanvaller Grant Holt na Rooney de meest scorende Engelsman op het hoogste niveau.

Voormalig automonteur mag hopen op EK met Engeland

De voormalige automonteur maakte tot dusverre dertien doelpunten in zijn debuutjaar in de Premier League. De hoge klassering van Holt op de topschutterslijst is op z'n zachtst gezegd opmerkelijk en geen aanbeveling voor zijn collega's. Holt kwam uit voor onder meer de vierdedivisionisten Shrewsbury Town, Rochdale en Barrow, voetbalde een tijdje in de competitie van Singapore en wilde acht jaar geleden stoppen als prof omdat hij niet hogerop wist te komen.

Door twee opeenvolgende promoties met Norwich City is Holt nu ineens een cultheld en wordt hij genoemd als potentiële EK-ganger. Dat op zich is geen reclame voor het Engelse elftal. Rooney is op dit moment de enige spits van naam en faam, de rest is B-keus en komt in aanmerking voor de nationale ploeg doordat er geen alternatieven zijn. <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's