Voormalig Ajax-talent onder het mes na stage Hull City

Reacties

Boban Lazic leek zijn loopbaan te vervolgen in de Premier League, maar een liesblessure verstoorde die droom. Tenminste, voorlopig. De aanvaller is gedecideerd en zet na zijn operatie in op een terugkeer bij Hull City waar hij op proef was.

Voormalig Ajax-talent onder het mes na stage Hull City

'De eerste training ging het gelijk mis', blikt Lazic terug met Voetbal International. 'Ik kreeg de bal verkeerd aangespeeld en voelde een tik in mijn lies. Ik wist gelijk dat het fout zat en dat bleek ook zo. Een liesbreuk. Maar ik ga snel onder het mes bij Dokter van Dijk van het AMC.'

'Die tegenslag past ook wel in dit jaar. Sinds mijn vertrek bij Ajax heeft het niet meegezeten. In mijn korte periode bij Olympiakos Piraeus heb ik twee keer een enkelblessure opgelopen. Het zat dus niet echt mee', aldus Lazic, die nog steeds hoopvol is zijn loopbaan voort te zetten in Hull. 'Ik ben zes tot acht weken uit de roulatie, daarna keer ik terug naar Hull City.'

Slechts één training gaf de vliegensvlugge aanvaller de bevestiging het niveau aan te kunnen bij de nummer tien van Engeland. 'Ik deed lekker mee en kan het niveau absoluut aan. Vooral voetbaltechnisch. Dan merk je toch dat de jeugdopleiding van Ajax een van de beste ter wereld is. Goed positiespel krijg je met de paplepel ingegoten', legt Lazic uit.

De Bodegraver stond vorig seizoen onder contract bij de Griekse topclub Olympiakos, waar heimwee hem parten speelde. Lazic, die in februari vertrok bij Jong Ajax, trainde deze zomer mee bij FC Utrecht maar kwam er niet uit tijdens de contractonderhandelingen met de clubleiding. Na zijn revalidatie hoopt hij alsnog een contract te tekenen bij Hull City. 'Dat is wel de insteek, zowel van Hull als van mij', besluit Lazic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.