Voormalig Ajax-doelwit op huurbasis naar Real Mallorca

Barcelona-verdediger Andreu Fontás speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor Real Mallorca. De Spanjaard ondergaat maandagochtend een medische keuring op het Spaanse eiland als laatste obstakel.

Voormalig Ajax-doelwit op huurbasis naar Real Mallorca

Afgelopen zomer was Fontás met de Mexicaanse ploeggenoot Jonathan Dos Santos dicht bij een vertrek naar Amsterdam, om op huurbasis te spelen voor Ajax. De 22-jarige centrumverdediger liet toen echter weten geen trek te hebben om actief te zijn op de Nederlandse velden.

Fontás stond zes maanden aan de kant met een zware knieblessure en kan nu bij Real Mallorca de minuten maken die hem bij Barcelona niet zijn gegeven. Dos Santos blijft bij de Catalanen om te vechten voor een kans in het eerste elftal. Na zeven wedstrijden staat Mallorca op een zesde positie in de Primera División.

Ondanks de gesloten transfermarkt was het Real Mallorca toegestaan Fontás per direct aan te trekken, omdat de Barcelona-verdediger de vervanger is voor José Nunes. De Portugese aanvoerder staat lang buitenspel. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's