Voormalig Ajacied Suk rondt droomtransfer naar Porto af

Reacties

Hyun-Jun Suk heeft zijn droomtransfer te pakken. De Zuid-Koreaan geeft zijn opmerkelijke carrière opnieuw een spectaculaire wending door van Vítoria Setubal over te stappen naar de Portugese grootmacht FC Porto.

Voormalig Ajacied Suk rondt droomtransfer naar Porto af

Porto, dat de komst van de aanvaller donderdagavond bevestigt, heeft Suk tot medio 2020 vastgelegd. In die verbintenis is zoals gebruikelijk in Portugal een hoge gelimiteerde afkoopsom opgenomen. In het geval van de voormalige spits van Ajax en FC Groningen is dat dertig  miljoen euro. Met de komst van Suk, die bij Setubal nog tot medio 2018 onder contract stond, is naar verluidt anderhalf miljoen euro gemoeid.

Suk wist als tiener ooit af te dwingen dat toenmalig Ajax-trainer Martin Jol hem een kans gaf in Ajax 1. Wegens zijn onuitputtelijke enthousiasme maakte hij zich enorm populair in Amsterdam, al had hij in voetballend opzicht weinig in de melk te brokkelen.

De spits joeg zijn dromen sindsdien na bij FC Groningen, Marítimo Funchal, Al-Ahli, Nacional Madeira en Vitória Setubal. Bij laatstgenoemde club was de inmiddels 24-jarige international met negen goals en zeven assists in zestien duels op het hoogste Portugese niveau uiterst productief. Met die goede prestaties verdiende hij zijn transfer naar Porto, dat de derde plaats bezet met vier punten achterstand op Sporting Lissabon en evenveel punten heeft als Benfica.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.