Voormalig Ajacied Sporkslede (30) stopt met voetballen

Reacties

Fabian Sporkslede heeft bekendgemaakt dat hij stopt met voetballen. De middenvelder, enkelvoudig international van Suriname, zat sinds afgelopen zomer zonder club. In Nederland speelde Sporkslede (30) voor Ajax, Willem II, NAC Breda en RKC Waalwijk.

Voormalig Ajacied Sporkslede (30) stopt met voetballen
© Pro Shots

Op Instagram neemt Sporkslede afscheid van de voetbalwereld. Hij benoemde onder andere zijn Champions League-debuut voor Ajax. Op 3 oktober 2012 viel hij voor Christian Poulsen in tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. Ajax verloor in eigen huis met 1-4, voor Sporkslede bleef het in het elitetoernooi bij die 21 minuten.

In 2021 bracht VI het bijzondere tweede leven van Sporkslede onder de aandacht. 

Sporkslede werd opgeleid door Ajax, hij speelde uiteindelijk slechts vier wedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Hij kwam vaker uit voor NAC, waar hij tussen 2016 en 2019 speelde. Daarvoor had Sporkslede in Italië gespeeld, na zijn terugkeer in Nederland kwam de middenvelder nog uit voor Dinamo Tbilisi en Bnei Sachnin uit Israël.

Liever had Sporkslede nog geen afscheid genomen van de voetballerij. 'Op dit moment voel ik me terneergeslagen, omdat voetbal zo'n groot deel van mijn identiteit is geweest. Ik hoopte dat dit niet het einde zou zijn. Maar zoals ik in mijn carrière vaker heb gedaan, zal ik weer opstaan en de uitdaging om een nieuw leven op te bouwen aangaan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.