Voormalig Ajacied Pienaar keert terug naar Everton

Steven Pienaar (29) keert terug bij Everton. De middenvelder van Tottenham Hotspur wordt voor de rest van het seizoen gehuurd.

Voormalig Ajacied Pienaar keert terug naar Everton

De voormalige Ajacied had mede door aanhoudend blessureleed bij Spurs maar weinig uitzicht op speelminuten. Een tijdelijke terugkeer bij zijn oude werkgever leek voor alle partijen daarom het beste.

De Zuid-Afrikaan stond in het verleden al vier seizoenen onder contract bij de huidige werkgever van John Heitinga en Royston Drenthe. Destijds, tussen 2007 en 2011, kwam hij tot 105 competitieduels waarin hij negen keer trefzeker was.

Pienaar begon zijn loopbaan bij Ajax Cape Town in zijn vaderland. Daarna kwam hij uit voor Ajax, Borussia Dortmund, Everton en dus Tottenham Hotspur.

Overigens verhuurde Tottenham ook Sébastien Bassong, hij zoekt zijn heil voor dit seizoen bij Wolverhampton Wanderers.

Everton bereikte dinsdag ook al overeenstemming met Nikica Jelavic. De spits werd overgenomen van Glasgow Rangers. Met Jelavic en Pienaar meegeteld komt het aantal versterkingen op vier. Landon Donovan (gehuurd van LA Galaxy) en Darren Gibson (overgenomen van Manchester United) werden al eerder vastgelegd.

Dinsdagavond won Everton met 1-0 van koploper Manchester City. De doelpuntenmaker was Darren Gibson. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's