Vooral FC Utrecht profiteert van CL-inspanningen Ajax

Deelname aan de Champions League levert Ajax voor het derde seizoen achter elkaar vele miljoenen op, maar de Amsterdammers verliezen er in de Eredivisie veel punten door.

Vooral FC Utrecht profiteert van CL-inspanningen Ajax

Sinds Ajax in het seizoen 2010/11 zijn rentree maakte in het kampioenenbal speelde het veertien wedstrijden in de Champions League en slechts vijf keer volgde daarop een competitiezege. Deze jaargang volgden gelijke spelen bij ADO Den Haag en thuis tegen FC Utrecht (beide 1-1) in het weekend nadat de ploeg van trainer Frank de Boer in Europees verband was uitgekomen.

Opvallend is dat ADO Den Haag en FC Utrecht al vaker profiteerden van Ajax' Champions League-deelname. In het seizoen 2010/11 wisten beide ploegen te winnen in de Arena na een midweekse wedstrijd van de club uit Amsterdam in het miljoenenbal. Het jaar daarop zegevierde FC Utrecht in eigen huis met 6-4, vier dagen na de 4-0 thuisoverwinning van Ajax op Dinamo Zagreb.

In totaal werkte Ajax sinds de zomer van 2010 veertien duels af in de groepsfase van de Champions League, waarna vijf zeges volgden in de Eredivisie. Vijf keer kwam het niet verder dan een gelijkspel, terwijl viermaal een wedstrijd verloren ging. <br /><br /> Samenstelling: Arjan van den IJssel Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's