'Vooral de manier van uitschakeling zal blijven hangen'

Ondanks de vele A-internationals die Jong Oranje kende, werd de finale van het EK Onder-21 niet bereikt. Adam Maher en Marco van Ginkel vonden de nederlaag tegen Jong Italië onnodig.

'We hoefden deze wedstrijd helemaal niet te verliezen. Zij kregen één kans en ze maken direct een goal. We deden het heel erg goed, maar verliezen met 1-0. Het is jammer', aldus een teleurgestelde Maher tegen Eredivisie Live.

De AZ'er was met twee vrije trappen in de eerste helft erg dicht bij de openingstreffer. Maar het moment dat hij vlak voor rust in de zestien omver werd geduwd door Giulio Donati was ook bepalend. 'Dat was absoluut een strafschop. Maar aan de andere kant moeten we van onze kracht uitgaan. Zij maken de treffer wel, wij niet.'

Van Ginkel zat stuk na de wedstrijd. 'Er heerst een zure stemming in de kleedkamer. De teleurstelling is heel groot. Vooral de manier waarop blijft hangen. We waren de betere ploeg, hadden meer kansen… Jong Italië kreeg één kans en die ging er wel in.'

Ondanks het betere spel wist Van Ginkel wel dat Jong Oranje op sommige momenten even niet bij de les was. 'We waren af en toe slordig, waardoor we ook wel de bal snel verloren. Dat is jammer, als je de bal in bezit houdt dring je de Italianen nog verder terug. Want dat deden we al bij vlagen.'

'We hadden de doelstelling om de Europese titel te pakken. Als je dan in de halve finale naar huis gaat is dat heel zuur. Heel jammer voor dit team.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.