Voor Van Persie Robben de beste, Van Gaal kiest Ribéry

Reacties

Cristiano Ronaldo werd verkozen tot Wereldvoetballer van het Jaar 2013, maar van de aanvoerder en bondscoach van het Nederlands elftal kreeg de Portugese aanvaller van Real Madrid weinig punten. Louis van Gaal nam Cristiano Ronaldo zelfs helemaal niet op in zijn topdrie.

Voor Van Persie Robben de beste, Van Gaal kiest Ribéry

De Oranje-bondscoach koos voor drie spelers die hij als trainer van Bayern München onder zijn hoede had. Van Gaal gaf Franck Ribéry vijf punten, Thomas Müller drie punten en landgenoot Arjen Robben één punt. Van Persie zette Robben op de eerste plaats voor Zlatan Ibrahimovic en Cristiano Ronaldo.

Alle aanvoerders, bondscoaches en een afgevaardigde van de media van de bij de FIFA aangesloten landen mochten hun topdrie kiezen, waarbij Cristiano Ronaldo uiteindelijk 27,99 procent van de stemmen kreeg. Hij bleef daarmee Lionel Messi (24,72 procent) en Franck Ribéry (23,36 procent) nipt voor.

Frans van den Nieuwenhof van Voetbal International, die namens Nederland voor de media-stem zorgde, koos voor Cristiano Ronaldo als Wereldvoetballer van het Jaar. Zlatan Ibrahimovic en Lionel Messi eindigden als tweede en derde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.