Voor minder dan zes miljoen laat Utrecht Ramselaar niet gaan

Reacties

Door de transfer van Timo Letschert naar Sassuolo voor vier miljoen euro, is FC Utrecht verlost van de financiële druk en kan het zich permitteren Bart Ramselaar niet voor minder dan zes miljoen te laten gaan. Interesse is er volop in de begaafde middenvelder. PSV is het meest concreet, maar hikt aan tegen de afkoopsom.

Voor minder dan zes miljoen laat Utrecht Ramselaar niet gaan

Maximaal vier miljoen wil de landskampioen betalen. De clubs zijn in onderhandeling, maar begin deze week was de verwachting dat die lang gaat duren. Gezien zijn enorme potentieel, zijn leeftijd (20) én zijn contractduur (tot medio 2019) wil de FC Utrecht-directie tussen de zes en zeven miljoen voor hem beuren. Dat vindt ze geen 'gek bedrag'.

Ramselaar heeft alle begrip voor dat standpunt, al is het wel zo dat zijn salaris in geen enkele verhouding staat tot het prijskaartje dat nu om zijn nek hangt. Zijn management kaartte dit al eens aan bij de leiding van Utrecht. Vergeefs, tot nu toe. De zelfopgeleide speler beleefde vorig seizoen zijn definitieve doorbraak, met zijn selectie voor Oranje als het voorlopig hoogtepunt in zijn prille profcarrière.

Fancy fair-prijs
Door de verbeterde financiële positie is FC Utrecht niet meer gedwongen voor een fancy fair-prijs de beste spelers te verkopen. De gitzwarte jaren zijn voorgoed voorbij in Stadion Galgenwaard, dankzij het beleid van grootaandeelhouder Frans van Seumeren en algemeen directeur Wilco van Schaik.

Het liefst wil het duo, net als trainer Erik ten Hag, de smaakmaker nog een jaar behouden. Zelf zou Ramselaar dat ook geen straf vinden. Als de clubs er niet uitkomen, gaat hij onverstoorbaar verder bij FC Utrecht. Maar Van Seumeren is een rasondernemer en bovenal een realist. Voor zes miljoen is Ramselaar dan ook weg. Datzelfde geldt voor spits Sébastien Haller.

Clubs moeten niet langer denken dat ze bij FC Utrecht goedkoop kunnen shoppen, zo is door Van Seumeren en Van Schaik duidelijk gemaakt aan zaakwaarnemers en technisch directeuren van andere clubs. Wat dat betreft neemt FC Utrecht een voorbeeld aan AZ, dat in de onderhandelingen met Tottenham Hotspur over Vincent Janssen geen duimbreedte toegaf en uiteindelijk de hoofdprijs incasseerde (22 miljoen euro).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.