Voor derde jaar op rij finale AS Roma-Inter

Internazionale deed wat er van de ploeg uit Milaan werd verwacht. De mannen van coach Roberto Mancini kwalificeerden zich donderdag voor de finale van het toernooi om de Coppa Italia ten koste van Sampdoria via een 0-0 gelijkspel. Dat was genoeg na de 3-0 zege van vorige week. Voor het derde opeenvolgende jaar treffen ze AS Roma in de finale.

Voor derde jaar op rij finale AS Roma-Inter

Het was voor de derde keer in een week dat Inter en Samp tegenover elkaar stonden. Vorige week wonnen de Nerazzurri het eerste halve finaleduel met 3-0 in Genua. Zondag was de koploper van de Serie A opnieuw te sterk in stadion Luigi Ferraris (2-0).

Met de finale zo goed als binnen na de heenwedstrijd, stuurde Mancini in vergelijking met het competitieduel van afgelopen zondag bijna een compleet ander elftal het veld in voor de return. Alleen Nicolas Burdisso kwam zowel destijds als donderdag in actie.

In stadion Giuseppe Meazza leek Sampdoria er geen moment in te geloven de achterstand van drie doelpunten ongedaan te kunnen maken. Het duel voltrok zich in een laag tempo, Inter controleerde het spel en als er kansen waren, dan was het de thuisploeg die het gevaar stichtte. Julio Ricardo Cruz kreeg de grootste kans, maar hij mikte net te hoog na een voorzet van Santiago Solari.

In de finale stuit Internazionale op AS Roma, dat eerder AC Milan uitschakelde. Ook in de twee voorgaande finales troffen zij elkaar. Zowel in 2005 (2-0 en 1-0) als in 2006 (1-1 en 3-1) pakte Inter de beker ten koste van de Romeinen. De twee finaleduels staan dit jaar gepland op 18 april en 9 mei. En komend weekeinde staan beide elftallen ook al tegenover elkaar als Roma op bezoek komt in Milaan in competitieverband.

Bekijk hier al onze video's