Voltallig bestuur VAE stapt dag na ontslag Van Marwijk op

Reacties

Het voltallige bestuur van de voetbalbond van de Verenigde Arabische Emiraten is donderdag opgestapt. President Marwan bin Ghalaita en de overige directieleden zijn vertrokken vanwege aanhoudende kritiek op hun functioneren. Opvallend is dat de beslissing een dag na het ontslag van bondscoach Bert van Marwijk is genomen.

Voltallig bestuur VAE stapt dag na ontslag Van Marwijk op
© Pro Shots

Van Marwijk betaalde woensdag de prijs van de tegenvallende prestaties van de VAE in de WK-kwalificatiereeks en het toernooi om de Golf Cup. Het land staat in de WK-kwalificatiecyclus op de vierde plek in een groep van vijf teams en werd onlangs al in de groepsfase uitgeschakeld in de strijd om de Golf Cup.

Van buitenaf lijkt er echter vooral kritiek te zijn op de voetbalbond. Van Marwijk was al de vierde bondscoach in tweeënhalf jaar en ook hij kreeg niet de tijd om ergens aan te bouwen. Na nog geen negen maanden zat het avontuur voor de Nederlander erop. Daarop trok ook het bestuur van de voetbalbond zijn conclusies en stapte op. De komende dagen wordt er een interim-bestuur gevormd dat op zoek gaat naar de opvolger van Van Marwijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.