Volgende mijlpaal dient zich aan voor Cristiano Ronaldo

Reacties

Cristiano Ronaldo blijft de aandacht voor zich opeisen in Spanje. De sterspeler van Real Madrid kan zaterdag op bezoek bij Granada de zevenhonderdste wedstrijd in zijn loopbaan spelen.

Volgende mijlpaal dient zich aan voor Cristiano Ronaldo

Dat Cristiano Ronaldo de grens van zevenhonderd officiële wedstrijden bereikt vér voor zijn dertigste verjaardag, zegt alles over de puike conditie waarin de Portugees al jaren verkeert. Het komt maar zelden voor dat hij verstek moet laten gaan vanwege langdurige fysieke ongemakken.

Cristiano Ronaldo kwam tot dusverre in 303 van zijn 699 wedstrijden voor club en land tot scoren. Hij maakte in 191 wedstrijden één doelpunt, produceerde in 83 duels twee treffers en was in 29 wedstrijden goed voor (minstens) drie goals. In 396 officiële optredens bleef een doelpunt van de Portugees uit, iets wat vooral in de eerste vier seizoenen van zijn loopbaan gebeurde (tussen 2002 en 2006).

Cristiano Ronaldo hoopt tegen Granada een persoonlijke recordreeks voort te zetten. Hij kwam in zijn laatste elf competitieve duels voor Real Madrid telkens tot scoren en produceerde in die reeks liefst negentien doelpunten. Morgen is het 71 dagen geleden dat Cristiano Ronaldo voor het laatst níet scoorde in een duel namens De Koninklijke: de return in de strijd om de Spaanse Super Cup tegen Atlético Madrid van 22 augustus (1-0 verlies).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.