Volgende Gouden Bal voor Ronaldo: 'Perfect einde van jaar'

Reacties

Cristiano Ronaldo is ook op het WK voor clubs extra in het zonnetje gezet. Zijn cruciale bijdrage aan het Real Madrid-succes leverde hem een volgende Gouden Bal op.

Volgende Gouden Bal voor Ronaldo: 'Perfect einde van jaar'

'Er wordt van mij altijd iets bijzonders verwacht', zei Ronaldo na de 4-2 zege op Kashima Antlers, dat pas in de verlenging het hoofd moest buigen voor Real Madrid. 'Het was een zeer mooie week na de winst van de Gouden Bal, het was het perfecte einde van het jaar.'

De Portugese grootheid liet zich in de finale van het WK voor clubs weer van zijn uitzonderlijke kant zien door de eerste te zijn in de historie van het toernooi die drie treffers voor zijn rekening nam.

Mede dankzij deze hattrick kreeg Ronaldo de Gouden Bal uitgereikt als Speler van het Toernooi. De Portugees, die ook in de halve finale tegen Club América één treffer had gemaakt, bleef teamgenoot Luka Modric en Gaku Shibasaki (Kashima Antlers) voor.

Het was een volgende prijs in het toch al zeer bijzondere jaar voor Ronaldo, die zowel de Champions League en de Europese Super Cup won met Real Madrid als Europees kampioen werd met Portugal. Die prijzen leverden hem ook de Gouden Bal op, als prijs van de verkiezing van France Football.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.