Volendam weer onderuit, drieklapper De Leeuw

FC Volendam verloor voor de dertiende keer dit seizoen. Nu was FC Den Bosch te sterk. Michael de Leeuw was met drie treffers belangrijk voor BV Veendam tegen FC Oss en FC Emmen pakte in de slotfase de zege tegen MVV.

FC Den Bosch-FC Volendam 3-0Het vorig jaar nog in de Eredivisie spelende FC Volendam heeft een absoluut rampseizoen. Tegen FC Den Bosch verloor de ploeg voor de dertiende keer dit seizoen. Na een kwartier bracht Danny Verbeek de Brabanders op voorsprong. Na rust, in een tijdsbestek van vier minuten, vergrootte Diangi Matusiwa de score naar 3-0. De ploeg van Johan Steur zag ook nog Murat Önal en Mohammed Ajnane met rood van het veld gestuurd worden.

BV Veendam-FC Oss 4-1Het door financiële problemen gekwelde BV Veendam kende een uitstekende start tegen laagvlieger FC Oss. Na een minuut had Michael de Leeuw (foto) de thuisploeg al aan de leiding gebracht. Johan Plat bracht na rust de ploegen weer op gelijke hoogte. BV Veendam stelde in het laatste kwartier echter orde op zaken. René Wessels en de tweede (een strafschop) en derde van De Leeuw zorgden voor een 4-1 uitslag.

FC Emmen-MVV 2-1FC Emmen lijkt het gevaar voor degradatie naar de Topklasse steeds meer af te wenden. Tegen MVV won de ploeg met 2-1. Lang zag dat er niet naar uit. In de 36ste minuut had Alexandre Bryssinck de bezoekers op voorsprong gebracht. Pas nadat de Belgische doelpuntenmaker een strafschop veroorzaakte, vier minuten voor tijd, en de rode kaart kreeg, kwam FC Emmen terug. Ruud ter Heide benutte de strafschop en bezorgde zijn team in de laatste minuut ook nog de overwinning.