Volendam verzuimt koploper Zwolle te achterhalen

FC Volendam is niet langer koploper van de Jupiler League. De ploeg deelde de voorbije weken de koppositie met FC Zwolle, dat zondag wel won, maar verloor maandag in eigen huis van FC Emmen: 1-3.

Binnen dertien minuten keek de thuisploeg al tegen een 0-2 achterstand aan. Jeffrey de Visscher profiteerde na tien minuten van slecht uitverdedigen. Zijn schot eindigde via de binnenkant van de paal in het Volendam-doel. Drie minuten na de openingstreffer vergrootte Johnny de Vries de voorsprong. Hij kon binnentikken na een corner: 0-2.

Charles Dissels liet nog in het eerste bedrijf een fraaie mogelijkheid op de aansluitingstreffer liggen. De aanvaller miste een strafschop.

Na de onderbreking tekende Henny Schilder op ongelukkige wijze voor de vroegtijdige beslissing. De Volendam-verdediger tikte de bal achter zijn eigen doelman. Aanvaller Jack Tuyp zorgde nog wel voor de 1-3. Hij vond met een knap schot de verre kruising. Verder kwamen de gasheren niet meer. Door de nederlaag bedraagt de voorsprong van Zwolle op de Volendammers drie punten. Foto: VI Images