Volendam verrast en plukt Nederlandse verdediger weg bij Chelsea

Reacties

FC Volendam heeft op de slotdag van de transfermarkt zaken gedaan met Chelsea. De promovendus heeft verdediger Xavier Mbuyamba voor drie jaar vastgelegd.

Volendam verrast en plukt Nederlandse verdediger weg bij Chelsea
© Imago

Mbuyamba (20) debuteerde vier jaar geleden namens MVV Maastricht in het betaald voetbal. Barcelona zag potentie in de mandekker en plukte hem weg uit de Keuken Kampioen Divisie. Na een seizoen in Catalonië verkaste Mbuyamba naar Chelsea, waar hij zijn wedstrijden afwerkte in het beloftenelftal. Ondanks een promotie naar de hoofdmacht lagen er geen speelminuten in het verschiet voor de jeugdinternational.

Volendam besloot toe te happen en schotelde Mbuyamba met succes een driejarig contract voor. In de verbintenis is een optie voor nog een jaar opgenomen. Chelsea wilde eerst niet meewerken aan een vertrek, maar besloot woensdag vlak voor het sluiten van de markt alsnog overstag te gaan. Mbuyamba beschikte in Londen nog over een eenjarig contract.

Keuzes
Door de komst van Mbuyamba heeft Wim Jonk wat te kiezen in de Volendamse verdediging. Tijdens de 7-1 nederlaag tegen PSV kregen Benaissa Benamar, Damon Mirani en Brian Plat de voorkeur in het hart van de defensie.

Spelersprofiel

Mbuyamba


Geboortedatum:
31 december 2001
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Maastricht
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,96 m
Gewicht:
84 kg
Huidige club:
FC Volendam
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.