Volendam veel sterker dan Haarlem in derby

FC Volendam heeft met duidelijke cijfers afstand genomen van Haarlem. De ploeg van Edward Sturing won met 5-0.

Na vier minuten was het al raak voor de Wijdbroeken. Michiel Kramer opende de score. Een kwartier later was het 2-0. Paul de Lange tikte de rebound binnen nadat hij in eerste instantie zijn strafschop gekeerd zag worden door Marco van Duin.

Binnen het half uur kreeg Volendam zijn tweede strafschop. Overtreder Calvin Mac Intosh kreeg rood en De Lange schoot nu wel in één keer de penalty binnen. Benjamin van den Broek liet voor Haarlem de kans op aansluiting liggen. Hij miste de derde strafschop die scheidsrechter Pol van Boekel gaf. In de tweede helft liep FC Volendam uit naar 5-0 door twee treffers van Jack Tuyp.