Volendam mag Tuyp bedanken voor zege op Excelsior

FC Volendam heeft in eigen huis de wedstrijd tegen Excelsior weten te winnen. De ploeg mocht aanvaller Jack Tuyp danken voor zijn inbreng in de 3-1 zege.

De topscorer van FC Volendam brak al na vier minuten de ban. Excelsior kwam nog wel terug dankzij een doelpunt van Roland Alberg na elf minuten, maar daarna was het woord opnieuw aan Tuyp. Zijn 2-1 na een klein half uur betekende alweer zijn tiende competitietreffer van het seizoen.

Vlak na rust kreeg Excelsior de uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken toen het een strafschop kreeg toebedeeld van scheidsrechter Rutger Bekebrede. Tim Eekman wist het buitenkansje echter niet te benutten. FC Volendam kwam na een klein uur ook nog eens met tien man te staan nadat Maikel van der Werff zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg.

Ondanks het ondertal had FC Volendam het laatste woord door een doelpunt van Michiel Kramer. De Noord-Hollanders staan met 21 punten uit twaalf duels op een gedeelde zesde plaats. Excelsior blijft teleurstellend in de onderste regionen van de Jupiler League bungelen met tien punten. Foto: VI Images