Volendam houdt in Eindhoven zicht op Eredivisie

FC Volendam heeft in Eindhoven het eerste obstakel genomen op weg naar de terugkeer in de Eredivisie. FC Eindhoven kwam op eigen veld tekort (1-1).

Waar Kevin van Kippersluis met zijn winnende treffer in de blessuretijd de gevierde man was van de heenwedstrijd (2-1), daar tekende Brandley Kuwas in de return voor de genadeklap aan het adres van FC Eindhoven.

De aanvaller verbeterde een half uur voor tijd de perspectieven van FC Volendam door 0-1 aan te tekenen. De Noord-Hollandse treffer was een hard gelag voor de thuisploeg, die steeds nadrukkelijker Volendam de duimschroeven had aangedraaid.

De ploeg van vertrekkend trainer Jean-Paul de Jong had ook genoeg kansen om de openingstreffer te maken. Onder anderen Roald van Hout, Joey Sleegers en Fries Deschilder stuitten op doelman Theo Zwarthoed. Pas in blessuretijd had FC Eindhoven de gezochte goal te pakken.

Gelijkmaker
Keeper Tom Muyters zorgde voor de gelijkmaker, maar het was te weinig en te laat. Zwarthoed bleef meer schade bespaard en had een grote bijdrage aan de uitschakeling van FC Eindhoven.

FC Volendam is door het succes in het Jan Louwers Stadion een stap dichter bij een terugkeer in de Eredivisie na een afwezigheid van vijf jaar. De ploeg van trainer Hans de Koning krijgt te maken met De Graafschap, de club die Zwarthoed afgelopen zomer verruilde voor FC Volendam.