Volendam en Willem II op eredivisiekoers

FC Volendam en Willem II hebben zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft om de finaleronde van de play-offs te bereiken om twee plaatsen in de Eredivisie. NAC Breda stelde andermaal teleur, maar heeft alles nog in eigen hand.

FC Zwolle-Willem II 2-4Willem II toonde opnieuw veerkracht. Nadat ze in het slot van de competitie al een aantal malen terug kwamen na een achterstand, lukte het de Tricolores ook tegen FC Zwolle. Iwan Redan was weer eens beslissend met twee doelpunten.

Er leek een stunt in het verschiet te liggen voor Zwolle dat na de snelle 0-1 door Anouar Hadouir een 2-1 voorsprong pakte door goals van Santi Kolk en Dion Esajas.

In de tweede helft stelde Willem II orde op zaken. Iwan Redan was er verantwoordelijk voor dat de Tilburgers met de winst aan de haal gingen. Doordat Arvid Smit in de laatste minuut voor een 2-4 eindstand zorgde, zit Willem II op rozen om de volgende ronde te bereiken.

TOP Oss-NAC Breda 0-0Het zwaar favoriete NAC stelde andermaal teleur. Cees Lok had ervoor gekozen om zijn ervaren krachten Sander van Gessel, Arne Slot en Patrick Zwaanswijk te passeren, maar hun vervangers deden het niet veel beter.

Maceo Rigters was namens de gasten het dichtst bij een doelpunt, maar zijn inzet belandde bovenop de lat. Ook TOP, dat kans houdt op een stunt, kreeg een goede kans. Reginald Faria kwam vrij voor doelman Arno van Zwam, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper.

De Graafschap-VVV-Venlo 1-1De Graafschap speelde een moeizame wedstrijd op de eigen Vijverberg. Pas in de tweede helft gooide de thuisclub de schroom van zich af. Donny de Groot scoorde uit een rebound die ontstond nadat Luuk te Boekhorst op de lat had geschoten.

VVV verspeelde met die goal een 1-0 voorsprong. Luwamo Garcia had de gasten vroeg in de wedstrijd op aangeven van Dirk-Jan Derksen verrassend op voorsprong gezet. Vlak na de 1-1 van De Groot moest Derksen echter van het veld af. De aanvaller werd voor de tweede maal bestraft met een gele kaart.

Met een man meer probeerde De Graafschap een voorsprong te forceren, maar daar slaagde de ploeg van trainer Jan de Jonge niet in. VVV hield stand en heeft maandag aan een overwinning in eigen stadion genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Helmond Sport-FC Volendam 0-1FC Volendam verschafte zich een uitstekende uitgangspositie om zich te plaatsen voor de finaleronde. De oranjehemden wonnen met 1-0 in Helmond. Charles Dissels was de maker van het enige doelpunt. Maandag moet het team van trainer Ernie Brandts het karwei zien af te maken.