Volendam dankt Schroijen, Heitinga houdt de nul

Reacties

FC Volendam heeft Fortuna Sittard verpulverd, dankzij tweeënhalf eigen doelpunt van Joeri Schroijen. Achilles '29 blijft knap tweede, terwijl John Heitinga de nul hield bij Jong Ajax.

Volendam dankt Schroijen, Heitinga houdt de nul

Fortuna Sittard - FC Volendam 0-6
In de Jupiler League staat voorlopig geen maat op FC Volendam. Het Andere Oranje won ook zijn vierde competitiewedstrijd en dat ging zonder enige moeite. Kees Kwakman opende de score na een fraaie panna, waarna Schroijen de stand met een knullige eigen goal op 0-2 bracht. Vlak na rust zorgde Jack Tuijp voor de derde goal.

De vierde goal van de avond leek wel heel erg op de tweede, want wederom werkte Schroijen de bal op bijzonder onbeholpen wijze in zijn eigen doel. En ook bij de vijfde Volendamse goal was Schroijen betrokken, want Daniël van Son trof doel met een schot dat door hem van richting veranderd werd. Het slotakkoord was even later van Kwakman, die de 0-6 binnenkopte.

Achilles '29 - FC Oss 1-0
Vorig seizoen eindigde Achilles '29 in de kelder van de Jupiler League, maar deze jaargang ontpopt de club uit Groesbeek zich tot seizoensurprise. Door een doelpunt van Hielke Penterman werd FC Oss verslagen en behoudt Achilles met tien punten uit vier duels de tweede plaats in de Jupiler League.

FC Den Bosch - Go Ahead Eagles 2-4
Go Ahead Eagles heeft zijn tweede seizoenszege op zak, maar makkelijk ging dat niet. FC Den Bosch kwam in de negentiende minuut op voorsprong via Arda Havar, maar de Eredivisie-degradant stelde nog voor rust orde op zaken via Jerry van Ewijk en Bart Vriends. Vanaf de strafschopstip maakte Leon de Kogel er in de 62ste minuut 1-3 van en Orhan Dzepar nam in de 74ste minuut de 1-4 voor zijn rekening. Het slotakkoord was namens de thuisclub van Furghill Zeldenrust. Go Ahead behaalde uit drie duels zes punten. Den Bosch heeft vier punten na vier wedstrijden.

Jong Ajax - FC Eindhoven 0-0
Van Jong Ajax was tegen FC Eindhoven in de letterlijke zin van het woord geen sprake. Want met Yaya Sanogo, Viktor Fischer, Nick Viergever en vooral John Heitinga beschikten de Amsterdammers over de nodige routine. Voor Heitinga was het duel met Eindhoven zijn eerste officiële wedstrijd voor Ajax sinds zijn terugkeer in de hoofdstad deze zomer.

Ondanks de versterkingen uit de eerste selectie kreeg Jong Ajax de visite uit Eindhoven niet klein. Wel hielden Heitinga en Viergever de nul.

Overige uitslagen
VVV-Venlo - Sparta Rotterdam 1-1
RKC Waalwijk - Almere City 3-1
MVV Maastricht - Telstar 1-0
FC Emmen - Helmond Sport 0-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.