Voetbalwereld staat stil bij overlijden redder ADO

Reacties

Afgelopen weekend stonden FC Dordrecht en ADO Den Haag bij hun competitieduels al op indrukwekkende wijze stil bij het overlijden van Paul Beijersbergen. De voormalige topman van ADO en adviseur van FC Dordrecht kwam vorige week bij een auto-ongeval om het leven. Vandaag was de uitvaart van Beijersbergen, voorafgegaan door een dienst waarbij mensen uit de hele voetballerij aanwezig waren.

Voetbalwereld staat stil bij overlijden redder ADO

Ruim twaalfhonderd mensen stonden vandaag in het Kyocera Stadion stil bij het overlijden van Beijersbergen. De geslaagd zakenman was vanaf 2008 de rechterhand van Mark van der Kallen (samen op de foto boven) bij ADO Den Haag. Het tweetal redde de Hagenaars van het faillissement en zorgde eigenhandig voor een transformatie van ADO als probleemclub in de Jupiler League tot stabiele Eredivisie-club. 

In de laatste drie jaar onder leiding van het tweetal boekte ADO elk seizoen financiële winst, terwijl sportief ook succes werd geboekt. De club werd een sterke middenmoter en bekroonde zich zelfs in 2011 met Europees voetbal. Van der Kallen was het financiële brein, gekoppeld aan de handelsgeest van Beijersbergen, die op de achtergrond het technische beleid van ADO een grote boost gaf. 

De tijd van buitensporige contracten in de Hofstad behoorde tot het verleden. Onder leiding van Van der Kallen en Beijersbergen werd met succes ingezet op jonge, talentvolle spelers, die de club sportief vooruit hielpen om vervolgens een transfer te maken en ADO zo transferinkomsten opleverde. Onder anderen Wesley Verhoek, Lex Immers, Jens Toornstra, Timothy Derijck en Tjaronn Chery maakten onder hun leiding een positieve ontwikkeling door, waarbij ook de club er financieel beter van werd. 

Daarnaast had Beijersbergen ook een belangrijk aandeel in het succesvolle aankoopbeleid van ADO. Zo waren er twijfels over Michiel Kramer, maar door toedoen van de Strijenaar werd de spits naar Den Haag gehaald. Twee jaar later zou Kramer als clubtopscorer richting Feyenoord vertrekken. Het is een van de talloze voorbeelden van doordacht en succesvol beleid van Beijersbergen.  

Na de verkoop van de aandelen aan het Chinese bedrijf United Vansen was Beijersbergen niet langer meer direct betrokken bij ADO. Hij trok veel op met zijn vriend Marco Boogers en kwam zo in aanraking met FC Dordrecht. Bij de Schapenkoppen zou hij een mogelijk rol in de rvc gaan vervullen en was hij als bouwkundig adviseur betrokken bij de ontwikkeling van een nieuw stadion aan de Krommedijk.  

Beijersbergen, die alom bekend stond om zijn eerlijkheid en humor, werd 49 jaar oud.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.